Yemek Tarifi

EV YAPIMI PİZZA

Malzemeler

2 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya

5-6 su bardağı un (Tercihe göre kepekli kullanılabilir.)

 

Sosu için

3 yemek kaşığı ketçap

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Zeytinyağı

Kekik, karabiber

 

Üzerine

Sucuk, domates, biber, kaşar rendesi

 

Hazırlanışı

Maya ve ılık sütü karıştırma kabına alın, mayayı eritin. Yumurtaları karışımın üzerine kırın; sıvı yağ, yoğurt ve toz şekeri ekleyip karıştırın. 5 bardak un ve tuzu karışıma ilâve edip yoğurun. Eğer kıvamı cıvık olursa, azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine streç kapatıp mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın ve elinizle tamamını kaplayacak şekilde açın. Sos malzemelerini karıştırıp hamurun üzerine sürün. Kaşar hâriç diğer malzemeleri hamurun üzerine yerleştirip 180 derece fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve üzerine bolca kaşar rendesi serpiştirin. Kaşarlar eriyene kadar pişirip fırından alın. Dilimleyerek servis yapın.

Âfiyet, şifâ olsun.

 

MUHALLEBİLİ PASTA

Malzemeler

Keki için

4 adet oda sıcaklığında yumurta

1 su bardağı toz şeker (su bardağı ölçüm 200 ml)

Yarım su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un

 

Muhallebisi için

Bir su bardağının 4’te 3’ü kadar toz şeker

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı nişasta

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

4 su bardağı süt

 

Keki ıslatmak için

2 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kakao

 

Hazırlanışı

Karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Köpürmüş yumurta ve şekerin üzerine ılık suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilya ilave edip tekrar karıştırın. Hazırlanan kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Keki önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin.

Keki ıslatmak için süte, toz şeker ve kakao ekleyerek karıştırın.

Muhallebi için sütü tencereye boşaltıp üzerine toz şeker, un, nişasta ve 1 paket vanilya ekleyip karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiye bir yemek kaşığı tereyağı ilâve ederek karıştırın.

Bu arada pişen kekin ilk sıcağı çıkınca, çatal yardımı ile üzerine delikler açın ve hazırlanan sosu kekin üzerine gezdirin. Sosunu çeken kekin üzerine ilk sıcağı çıkan muhallebiyi eşit bir şekilde yayın. Pastayı dolaba koyup 3-4 saat dinlendirin.

2 cm genişliğinde yağlı kağıtlardan şeritler kesin. Kesilen şeritleri, kekin üzerine çapraz olacak şekilde yerleştirin ve şeritlerin üzerine kakao serpiştirin. Kağıtları yavaşça üzerinden alın. Pastanın beyaz kalan kısımlarına da Antep fıstığı serpiştirin. Pastayı dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

 Âfiyet, şifâ olsun.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle