Lezzeti uğruna vazgeçilemeyen yiyecekler; obezite, düzensiz- dengesiz beslenme, stres gibi hastalık ve mutsuzlukları beraberinde getirmiştir. Ne yazık ki sonuçta bozulan vücut metabolizması için, çeşit çeşit diyetler, iyileşmek için kutu kutu ilaçlar, başka hastalıklara sebep olan yan etkiler döngüsü yaşanmaktadır.
Günümüzde her şeyden çabucak yorulan, elindekinden hemen bıkan, her şeye kısa yoldan ulaşmaya çalışan ve neticede “bir türlü ilerleyemeyip hep yerinde sayan” neslimize, bir ufuk ve heyecan vermesi ümidiyle bu kitabı hararetle tavsiye ediyoruz. Asırlar boyunca âlimlerin ve ilim tâliplerinin yolunda yürüyerek, yitirilmiş ilmi ve kaybolmuş benliğimizi tekrar bulmamız duâsı...
Kadir Mısıroğlu, aslında Hukuk Fakültesi okumuş bir gençti. Ancak mazlum ve mâsum insanların şahsî haklarını müdâfaa etmekten daha büyük bir davaya intikal etti. Tarihî şahsiyetine hoyratça saldırılan ecdadını savundu. Zaten kaleme aldığı eserlerin çoğu, tarihî hakikatleri ortaya çıkarmak içindi.
Yıllardır Şebnem Dergisi’ndeki yazılarını severek takip ettiğimiz Elif Mencet Hanımefendi’nin bütün yazıları bir kitap oldu. Daha önce Yuvamız Dergisi’nde yayınlanan yazı ve şiirleri, başka dergilere gönderdiği yazılar, Şebnem Dergimizde yayınlanan çalışmalar ve hiç neşredilmemiş eserler ile zengin içerikli bir kitap olmuş.
Bir anne ile kızı arasında, doğum öncesinde başlayan ve ölene kadar devam eden kopmaz bir bağ vardır. Anne, önce kendi vücudunda madden beslediği evlâdını, ömrü boyunca da görür, gözetir, himaye eder, yol gösterir. Kendi yaptığı hataların, onun tarafından tekrar edilmemesi için evladıyla tecrübelerini paylaşır; onun hep daha iyiye, daha güzele erişmesi için bütün varlığ...
Onlar, görünüşte konfor içinde bir hayat yaşarken yine görünüşte zor bir yola tâlip olmuşlar; cennet yoluna… İlk secdeleri, ilk kelime-i şehâdeti söyleyişleri, ilk örtünmeleri; gönül dünyalarında büyük bir yıkanmaya, arınmaya ve coşkuya sebep olmuş. O anlarda aldıkları mânevî zevk ile, hayatlarının zorlaşmasına, binbir türlü imtihandan geçmelerine aldırış etmemişler ve ...
Gün geçmiyor ki, Filistin topraklarından, Gazze’den, Batı Şeria’dan çeşitli şiddet, ölüm ve yaralanma haberleri gelmemiş olsun. Yaklaşık yüz yıldır Filistin’de ne olup bitiyor? Yahudilerle Müslüman Filistinliler neden hep karşı karşıya? Bu işin bir orta yolu, çözüm şekli yok mu? İki toplumun, iki dinin, iki milletin birlikte barış içinde yaşaması mümkün değil mi?
İbretlerle dolu bu hayata arkadaş olmak isterseniz, kendi el yazısıyla yazmış olduğu bu kitapları ısrarla tavsiye ederiz. Ancak ikaz etmekte fayda var; bu kitapları okuduktan sonra hayata ve hâdiselere bakışınızda muhakkak köklü değişiklikler olacak…