Kitap Tanıtımı

Kulu Allâh’a Yaklaştıran

NAMAZ

Osman Nûri Topbaş, Erkam Yayınları

 

Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi’nin İslâm Îman İbadet adlı eserindeki namaz bahsi, müstakil ve küçük bir kitapçık olarak neşredildi.

Hepimizin namazla ilgili bir ciddi bir muhasebeden geçmesi şart… Zira namaz, İslâmî ibadetlerin ilk rüknü, dinin direği, îmânın nûru, mü’minlerin mîrâcı… Âhirette ilk hesaba çekileceğimiz amel… Kur’ân-ı Kerîm’in yüzlerce âyetinde ikâme etmemiz emredilen kıymetli bir ibadet…

Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in ve ashâb-ı kirâmın hayatında namazın yeri ve ehemmiyeti neydi? Onlar namaza nasıl hazırlandılar? Yüce dîvâna nasıl durdular? Namazı nasıl huzur ile kıldılar? Namaza nasıl devam ettiler? Namazdaki hâllerini nasıl muhafaza ettiler?

Namaz, günlük hayatımızı bölüp duran, iş akışımızı aksatan bir “yük” mü, yoksa Rabbimizin bizi dünyadan uzaklaşıp kendisiyle buluşmaya çağırdığı husûsî bir buluşma ve vuslat ânı mı?

Namazı sevmek, namazla yücelmek nasıl olur? Bu ve benzeri birçok sorunun cevap bulduğu bu nadide eseri, okumaya doyamayacaksınız.

Kitaptaki şu satırları, muhtevası hakkında ufak bir bilgi vermek üzere sizlerle paylaşıyorum:

“Namazla kazanılacak kemâlât, huzur, sükûn, itmi’nân ve kurbiyyet, hiçbir ibadetle kazanılmaz. Dünyada namazın rütbesi, âhirette Cenâb-ı Hakk’ı görmenin rütbesi gibidir. Zira dünyada kulların Allâh’a en yakın olduğu an, namaz ânıdır. En ince lezzetler ve mânevî tecellîler, namazdadır.

Denilebilir ki, bütün ibadetler, âdeta kulu namaza hazırlamak için birer basamak mesâbesindedir.”

PAYLAŞ:                

Hatice K. Akyuzlu

Hatice K. Akyuzlu

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle