Yemek Tarifi

ULUDAĞ KEKİ

Keki için

3 Yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)

1 kahve fincanı şeker

1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

1 tepeleme yemek kaşığı un

100 gr. ince çekilmiş badem

 

Süslemek İçin

200 gr. beyaz çikolata

150 gr. pudra şekeri

150 gr. çekilmiş Antep fıstığı

Yarım limon suyu

Yağlı kâğıt

10-12 adet ataç

 

Yapılışı

Yağlı kâğıttan, çapı 16 cm olacak şekilde 10-12 adet dâire keselim, huni şekli verip ataç ile tutturalım. Şeklini kaybetmeden pişebilmesi için fincanların içine hunileri koyup fincanları da fırın tepsisine yerleştirelim. (Fincanların fırına girmesi, sizi endişelendirmesin. Bir zararı olmayacağından emin olabilirsiniz.)

Gelelim kekin yapılışına:

Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile çırpalım. Yavaş bir şekilde şeker ilâve ederek kar hâline getirelim. Unu, nişastayı ve bademi harmanlayalım. Yumurta sarılarını yumurta akına dikkatli bir şekilde ekledikten sonra tahta kaşıkla karıştıralım. Harmanladığımız unlu karışımı da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamuru bir buzdolabı poşetine koyup ucunu keselim. Hazırladığımız hunilere bir parmak kalacak şekilde paylaştıralım.150 derece fırında 15-20 dakika pişirelim.

Beyaz çikolatayı, benmari usulü eritelim. Pişen kekleri kâğıdından çıkaralım ve bir fırça yardımıyla çikolata sosunu sürelim ve Antep fıstığına bulayalım.

Pudra şekerini, limon suyu ile karıştırdıktan sonra (fazla sulu olmamasına dikkat edelim), Uludağ’ın tepesine kaşık yardımıyla kar görüntüsü verip üzerine pudra şekeri serpelim. Âfiyet olsun.

PAYLAŞ:                

Ruşan Kavaklı

Ruşan Kavaklı

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle