Giriş

Şebnem’den

Muhterem Okuyucularımız;

“Kış şiddetliyse, bahar güzel olacak.” derler… Maddî-mânevî çok sıkıntılı bir dönemden sonra, tüm güzellikleriyle baharı yaşadık ve yaza doğru sizlere yepyeni, sıcacık ve dopdolu bir Şebnem takdim ediyoruz.

Bize ulaşan mektup, faks ve anketlerde “âile ve zevc ile zevce arası münâsebetler” hakkında dergimizde yazılar olması isteğinizin bir cevabı olarak, genişçe bir mülakata yer veriyoruz. Âilenin ilk tohumunun atıldığı dönemden, “nişanlılık ve nikâh” devresinden bahseden bu mülâkatta muhterem büyüğümüz Osman Nûri Topbaş, çok önemli hususlara temas ediyor. Âilenin sıhhatli bir şekilde kurulup işlemesi için bu hassas dönemde dikkat edilecek şeyler, nişan ve nikâhın anlamı, düğün eğlencesinin şekli konusunda bize, yolumuzu aydınlatan meş’aleler sunuyor.

“Anketler” demişken, elimize ulaşan yüzlerce anket neticesinde, herşeyden önce, sizin “Şebnem” dergisine olan muhabbet ve gönül bağınızı bir kere daha görme imkânımız oldu. Kucak kucak selamlarla, çiçek açmış zarflarla gelen anketleriniz bu sayımızdan başlamak üzere peyderpey sayfalarımızda değerlendirilecek, inşâallâh. Bize gönül açan, bir iki satırla da olsa bize ulaşmaya çalışan bütün dostlarımıza kalbî şükranlarımızı sunarız. Değerli görüşlerinizden, teşvik ve eleştirilerinizden olabildiğince istifade etmeye çalıştığımızı belirtmek isteriz.

Geçen sayımızda yayınlanan “Tesettür” yazısıyla alakalı göstermiş olduğunuz teveccüh için de teşekkür eder, bu konuda yeni yazılar hazırlandığını müjdeleriz.

Bu sayımızda size ulaştırmak istediğimiz bir müjdemiz daha var. Şebnem Yayın Kurulu’ndan iki hanım kardeşimizin yazmış olduğu “Vakıflara Hayat Veren Vâlide Sultanlar” adlı tiyatro metni, sahneye konmuş; büyük bir takdir ve alâka ile karşılanması üzerine, neşredilmesine karar verilmiştir. Şebnem Kitapları Serisi’nin birinci kitabı olarak, Erkam Yayınları arasında neşredilen bu tiyatro eseri, tarihe merak duyan, Harem’in gerçek yüzünü ve Vâlide Sultanlar’ın hizmet dolu hayatlarını öğrenmek isteyen bütün okuyucularımıza takdim edilir. Böyle daha nice güzel eserlerde buluşmak umuduyla, diyor ve yine rengarenk bir Şebnem’le sizi başbaşa bırakıyoruz.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle