Pratik Bilgiler

Kızartmanın İncelikleri

 

Kızartmadan her zaman ağır ve sağlıksız olduğu gerekçesiyle uzak durulur. Ama usûlüne uygun olarak yapıldığında, kızartırken farklı teknikler uygulandığında, hiç de öyle olmadığını göreceksiniz.

* Öncelikle kızartma kabı derin olmalı ve yağın yanmaması için kızartma bol yağda yapılmalıdır. Bol yağda oksidasyon olmayacağı için yiyeceğin besin değeri azalmaz.

* Kızartılacak malzeme hiçbir işlemden geçirilmeden yağa atılırsa, yağı fazla emer ve ağır olur. Bunu önlemek için una veya galeta ununa bulayıp pane yaparak ya da önceden hazırlanmış özel soslara batırarak kızartmayı deneyin. Fazla yağın giderilmesi için, malzemeler tavadan mutlaka kağıt havlu üzerine çıkarılmalıdır.

 

Reçel Zamanı

 

Tüm meyvelerin bol bulunduğu yaz mevsimi reçel zamanı olarak da bilinir. Başarılı bir reçel yapımı için size vereceğimiz küçük sırlarımız var.

* Reçelin uzun süre dayanmasını istiyorsanız, şeker miktarını meyve miktarının 1,5 katı olarak ayarlayın.

* Şekerlenmemesi için, kullandığınız limon suyunu ocaktan indireceğinize yakın koyun. Ayrıca daha önce konan limon suyu reçelin rengini koyulaştırır.

* Şekerlenmeyle ilgili iki küçük püf noktası daha... Reçeli kaynarken ve kavanoza boşaltırken asla karıştırmayın. Kavanoza sıcakken koyun ve kavanozun ağzını soğuduktan sonra kapatın.

* Küflenmemesi için reçelin içinde kalan ve kavanoza koyduktan sonra yüzeyinde biriken hava kabarcıklarını kâğıtla toplayın.

 

Naneli Ekmek

 

* 1 su bardağı yoğurt

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 1 demet nane

* 1 demet yeşil soğan

* Un

* Kabartma tozu

* Tuz

 

Yapılışı:

Nane ile yeşil soğan ince ince kıyılır. Yoğurt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ile karıştırılarak hamur elde edilir. Yağlanmış tepsiye yayılır. 200 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Afiyet olsun!

 

PAYLAŞ:                

Ruşan Kavaklı

Ruşan Kavaklı

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle