Yemek Tarifi

TAVUK ROSTOSU

 

Malzemeler:

500 gr. tavuk kıyması

1 su bardağı haşlanmış bezelye

1 havuç

1 kırmızı yağ biberi

1 soğan

1 yumurta

1 kaşık tereyağı

1 tutam maydanoz

1 çay bardağı galeta unu

Tuz, karabiber, kekik, kimyon

 

Yapılışı:

Tavuk kıyması, bir kaba alınır ve soğan rendelenir. Yumurtaya baharat, yağ, maydanoz ve galeta unu eklenip yoğrulur. Kırmızı biber ve havuç küp olarak doğranır, bezelye de eklenip bütün malzeme karıştırılır.

Düz bir zeminde harç rulo hâline getirilip üzerine galeta unu serpilir. Fırın poşetine sarılarak 200 derecedeki fırında pişirilir. Üstünün daha iyi kızarması için pişirilirken poşetin üzeri biraz açılabilir. Rostonun yanına, istenirse, 3 domates, 3 diş sarımsak, bir tutam fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile bir sos hazırlanabilir.

 

AYVALI KARANFİLLİ SÜTLAÇ

 

Malzemeler:

1litre süt

1 su bardağı toz şeker

4 çorba kaşığı pirinç

2 çorba kaşığı nişasta

1 yumurta sarısı

1 limon kabuğu rendesi

3 ayva

3 tane karanfil

3 çorba kaşığı toz şeker

 

Yapılışı:

Pirincin üzerini 2 parmak geçecek şekilde su konularak pişirmeye başlanır. Süt ile şeker, ayrı bir tencerede kaynatılırken bir yandan da ayvaların kabukları soyulur. Kabukları soyulan ayvalar, küp şeklinde doğranır. Ayvaların üzerine 3 çorba kaşığı şeker ve karanfil eklenerek suyunu çekene kadar bir tavada pişirilir.

Bir kâseye yumurta sarısı ve nişasta konulup az su ile bu kıvam açılır. Sütün içerisine önce pirinç, sonra da nişasta eklenir ve böylece kaynatılır. Bir taşım kaynadıktan sonra limon kabuğu ilâve edilir. Ayvalar, güveçlere paylaştırılır. Sütlaç da pay edilip içerisi su dolu bir tepsiye konarak fırında 250 derecede pişirilir. Âfiyet olsun.

PAYLAŞ:                

Ruşan Kavaklı

Ruşan Kavaklı

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle