Yemek Tarifi

KARNIYARIK

 

Malzemeler

1 kg patlıcan,

400 gr kıyma,

2 adet soğan,

2 adet kapya biber,

1 yemek kaşığı salça,

Karabiber, Maydanoz, Domates

2-4 adet sarımsak

 

Hazırlanışı

Kıymayı güzelce kavurun, soğan ve kapya biber ilâve edip karıştırın. Salçayı, karabiberi, sarımsakları ve maydanozu da ekleyip karıştırarak kavurun.

Patlıcanları alacalı soyup tencereye alın. Üzerini yağlayacak kadar yağ gezdirip biraz su ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Patlıcanlar tamamen yumuşayınca fırın tepsisine alın. Ortalarını açıp iç harcını doldurun. Üzerine sulandırdığınız salçalı suyu ekleyin. Karnıyarıkların üzerine birer dilim domates koyun, hafif kızarana kadar pişirin.

Âfiyet, şifâ olsun.

 

LİMON AROMALI FIRIN SÜTLÂÇ

 

Malzemeler

Yarım su bardağından 1 parmak fazla pirinç

3 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı nişasta

1 litre süt

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 buçuk su bardağı şeker

 

Hazırlanışı

Güzelce yıkanmış pirinçleri tencereye alın. Sıcak su ekleyip pirinçleri pişmeye bırakın. Pişip suyu çeken pirinçlerin üzerine süt ekledikten sonra kaynamaya bırakın.

Diğer taraftan, kıvam için nişastayı kâseye alarak bir çay bardağı sütle açın. Süt kaynamaya başlayınca şekeri ilâve edip 1 adet limonun kabuğunu sütlaca rendeleyin. Açılmış nişastayı da sütlâca ekleyin. Kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.

Daha sonra sütlâcı fırın kaplarına boşaltın. Fırın kabının yarısına gelecek kadar tepsiyi su ile doldurun. Çabuk kızarabilmesi için üzerine şeker serpiştirin. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında sütlâcı en üst rafta pişirin.

Âfiyet, şifâ olsun.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle