Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

Yeni bir yıl, yeni bir mizanpaj ve yeni kitaplar… Hayat, yenilenmeyi gerektiriyor. Eskiyen, eskide kalan, kendini yeni şartlara göre tazeleyemeyen hayatın acımasız akışı içinde yok olup gidiyor.

Tabiî, bu her şeyin baştan sona yenilenmesi demek değil!.. Hayatta değiştirilecek şeyler de var, sâbit kalıp muhafaza edilmesi gerekenler de… Mevlânâ’nın ifâdesiyle, pergelin bir ucu, değişmemesi gereken esaslarda sâbit kadem kalırsa, diğer ucunun pervâne misâli dönmesi, ancak güzellikleri arttırır. Biz de, ölçülerimizi, prensiplerimizi, değerlerimizi değiştirmeden güzellikleri arttırma sevdâsındayız. Zira kemalin sonu yok.

* * *

İşte bu duygu ve düşüncelerle dokuzuncu yılımızın ilk sayısına başlarken, bir bahar nefesi demek olan çocuklarımıza ve onların eğitim ve terbiyesine eğilelim dedik. Bizce dolu dolu bir sayı oldu. Herkes, kendi cânibinden, kendi heybesinden bir şeyler koydu sofraya, rengârenk, ışıl ışıl bir dergi oldu. İnşâallah, siz de sayfalar arasında gezinirken, hikâyeden hâtıraya, bilgi veren yazılardan ince nüktelere kadar pek çok konuda size hitap eden satırlarla karşılaşırsınız.

Bu sayı, âdeta bir endâm aynası oldu. Boyumuzu, posumuzu ölçüp biçeceğimiz, çocuklarımıza yaklaşırken ve onları eğitmeye çalışırken yaptığımız doğruları ve yanlışları test edebileceğimiz bir sayı… İslâm’ın çocuklara verdiği haklardan başlayarak anne ve babaları ikaz ve irşad eden birçok not ve tavsiyeyi bulacaksınız. İnşallah, bu sayı da elinizdeki, evinizdeki yerini bulur ve sık sık müracaat edilen bir sayı olarak arşivinize girer.

Hazret-i Ali -kerremallâhu vecheh- buyuruyor ya:

“Çocuklarınızı kendi yaşadığınız değil, onların yaşayacakları çağa göre hazırlayınız!..” İşte biz de bu prensibi göz önünde bulundurarak çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Elbette yaşayacakları çağın dilini, kültürünü öğrenecekler, fakat önce kendilerini, medeniyetlerini ve sahip oldukları değişmez değerleri öğrendikten sonra… Çünkü ancak böyle bir temel üzerine yükselen ilim, irfâna dönüşebilir. İnsanın kendisine ve çevresine fayda sağlayabilir. Köksüz ve faydasız ilim, insanlığa hep zehir saçmıştır. İnsanlığın üç yüz, dört yüz yıllık geçmişi bunun en şaşmaz delilidir.

* * *

Son olarak bu sayıda Şebnem Kitapları arasında yayınlanan kitaplardan birkaç tanesini bulacaksınız. Ancak önümüzdeki sayıda bu kitapları biraz daha geniş bir şekilde tanıtacağız. Bu sayıda Şebnem Ciltleri ile ilgili kampanyamızın süresi doluyor ve Şebnem Takvimi için son fırsat…

Gelecek sayıda görüşünceye kadar Allâh’a emânet olunuz.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle