Pratik Bilgiler

–   Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın. Bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır.

–   Ellerdeki sebze lekelerini çıkarmak için bir kaşık nişastayı biraz limon suyu ve biraz su ile bulamaç yapıp, bununla ellerinizi ovun.

–   Masa örtüsü, sofra örtüsü ya da sehpa örtüsü üzerine mum damlamışsa bu lekeyi sakın ıslatmayın. Kuruyup sertleşmeden önce üzerine bol tuz serpin. Bekleyin kurusun. Daha sonra sert bir fırçayla fırçalayıp temizleyin.

–   Pizza gibi yiyeceklere koyduğumuz kaşar peynirinin lif lif uzaması çok hoş görünür. Bunun için, kaşar peynirini rendelerken rendenin en geniş tarafını kullanın. Küçük gözlerde rendelenirse, peynir piştiğinde uzamayacaktır. 

–   Pişirdiğiniz çorba fazla yağlı olmuşsa, bir süre buzdolabında bırakın. Yağları üzerine çıkacak ve donacaktır. Bir kaşıkla üstte toplanan yağları rahatça alabilirsiniz.

–   Yumurta kabuklarını bir kenarda biriktirip onları fırında kurutun. Kuruyup iyice sertleşince havanda dövüp toz hâline getirin. Zaman zaman ev içi bitkilerinize bunları toz halinde serpiştirerek çok yararlı bir güçlendirici gübre gibi kullanabilirsiniz. Böylece tabi bir kalsiyum sağlamış olacaksınız.

–   Kızartma yaparken yağın etrafa sıçramaması için bir usul de, içine bir dilim ekmek kenarı atmaktır.

–   Limonların haftalarca taze kalmalarını sağlamak için onları suya koyun. Ve iki günde bir suyunu değiştirin. Kurur, kabuğu sertleşirse, bir tencereye kaynar su koyup limonları iki-üç dakika bırakın suda. Tazelenecektir. 

–   Pişmekte olan, indirmek üzere bulunduğunuz makarnaya yarım limon sıkın. Farklı, çok hoş bir lezzeti olacaktır.

 

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle