Yemek Tarifi

ETLİ KURU FASULYE

 

Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye

1 yemek kaşığı kimyon

200 gr et

1 tane soğan

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı un

 

Hazırlanışı

Geceden ısladığımız fasulyeyi tencereye alıyoruz. Üzerine gelecek kadar su ekledikten sonra kimyon ilâve edip kaynatıyoruz.

Eti tencereye alıp kavuruyoruz. Sonra üzerine soğanları ve biraz zeytinyağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ardından salça, pul biber ve tereyağı ekleyerek biraz daha kavuruyoruz.

Kuru fasulyeleri ve unu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra fasulyenin üzerini basacak kadar su koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pişen fasulyeyi dinlenmeye bırakıyoruz.

Âfiyet, şifâ olsun.

 

ANKARA TAVA PİLAVI

 

Malzemeler

6-7 adet tavuk but veya baget

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

 

Pilavı için

1 yemek kaşığı tereyağı

3 diş sarımsak

1 adet kapya biber

1,5 su bardağı arpa şehriye

1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet doğranmış domates

2,5 su bardağı sıcak su

 

 

Yapılışı

Tencereye bir miktar zeytinyağı alıyoruz. Kemikleri çıkarılmış tavuk butlarını, tavaya dizip önlü arkalı güzelce kızartıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kızaran tavukları tencereden alıyoruz.

Tavaya biraz tereyağı koyduktan sonra, ince doğranmış sarımsaklar ile kapya biberini ekleyerek 3-5 dakika kavuruyoruz. Üzerine arpa şehriyeyi ilâve edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. İnce doğranmış domatesi ilâve ettikten sonra 2,5 su bardağı sıcak su ekleyerek karıştırıyoruz.

Kızaran tavukları ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıyor ve ocağın altını kısıyoruz. Yemeği pişmeye bırakıyoruz.

Âfiyet, şifâ olsun.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle