Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

 

“Zaman, insanın en mühim sermâyesidir. Zamanlar içinde bazı husûsî fırsatlar vardır ki, ihyâ edicidir. Günler, geceler, aylar arasında öyle kıymetli kazanç mevsimleri olur ki, onları gafletle geçirmek büyük zarardır. Acı kayıplara ve hasretlere sebep olur.” diyor, muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi bir eserinde…

İşte böylesi mübârek zamanlardan birine daha vâsıl olmuş bulunuyoruz, Allâh’ın lütuf ve inâyetiyle… Temmuz ayının ilk günleri, aynı zamanda Receb Ayı’nın ve Üç Aylar’ın başlangıcı…

Üç Aylar; Peygamber Efendimiz’in, “Yâ Rabbî!.. Receb ve Şaban’ı bana mübârek kıl ve beni Ramazan’a ulaştır.” diye sık sık niyazda bulunduğu mübârek bir mevsim… Mânevî temizlenme, arınma mevsimi… Mağfiret ve saadet iklimi… Yüce Rabbimizden, bizi, bu mübârek gün ve ayların kıymetini bilerek değerlendiren kullarından eylemesini niyâz ediyoruz.

Temmuz ayı, muhterem Mûsâ Topbaş Efendi’nin vefâtının sene-i devriyesi… Arkasında nice hayırlı sadaka-i câriyeler bırakarak yüz akıyla Allah’ın huzuruna gitmenin nasıl olması gerektiğini gösteren nâdide insanlardan birisidir, Mûsâ Topbaş Efendi… Kendisini hürmet ve rahmetle yâd ediyoruz. Allah, korktuklarından emin, umduklarına nâil eylesin… Âmin.

Bu sayımızda size, Şebnem Kitapları arasından en son çıkan kitabımızı da müjdelemek istedik. Muhterem Osman Nûrî Topbaş Hocaefendi’nin “İnsan Denilen Muammâ” adlı eseri… Şebnem Dergisi’nin farklı sayılarında yayınlanan yazıları bir araya getirildi. Ayrıca sonuna Mevlânâ Hazretleri’nden bir hikmet buketi derlenerek şerhle ziynetlendirildi. İnsanın iç âlemine seyahat etmek, insanı ve dolayısıyla kendisini tanımak isteyen okuyucularımıza takdim ederiz.

Bu sayımız da birbirinden renkli yazılarla, çeşit çeşit konularla dolu… Buyurun, biz aradan çekilelim ve sizi dergimizle baş başa bırakalım.

Allah’a emânet olunuz.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle