Satır Arası

Dünya, İslam'a Koşuyor

Britanya Müslümanlaşıyor!..

Son dönemde İslâmiyet gün geçtikçe daha fazla tartışılırken, Britanya’dan (İngiltere) ilginç bir istatistik geldi. Daily Telegraph’a göre, son birkaç yılda Britanya’da 15 bin kişi müslüman oldu. Müslüman toplum, bu hızla büyürse, 2013’te düzenli olarak câmiye gidenlerin sayısı, pazarları kiliseye gidenleri geçecek. Şu an nüfusu 1.6 milyon olan müslümanların, 2040’ta hıristiyan sayısını geçme ihtimali var. Ve genel kanaatin aksine, İslâmiyet’i seçenlerin çoğunluğu, iyi eğitimli, orta sınıftan orta yaşlılar ve kadınlar. Bir Britanyalının Müslüman oluşunun ilk örneğinin 16. yüzyılda görüldüğü ülkede, 18. ve 19. yüzyıllarda üst sınıftan pek çok kişi İslâmiyet’i seçmişti. 1950, 1960 ve 1970’lerdeki göçmen akımı İslâmiyet’in yayılmasını artırmıştır. Ama İslâm’ın bu kadar revaç bulmasının en önemli sebebi, büyük bir psikolojik ve materyalist buhran yaşayan batı toplumuna İslâm’ın sunduğu reçete!.. Çünkü bu din, mensuplarında temin ettiği disiplin ve güven sayesinde, onları içki, uyuşturucu ve ahlâkî zaaflardan rahatça uzaklaştırabiliyor. (Daily Telegraph’tan naklen Yeni Mesaj Gazetesi, 03.08.2005)

 

Danimarka’da İslâmiyet “Moda”

İslâmiyet’in Danimarka’da yükselen bir seyir tâkip ettiği ortaya çıktı. Kopenhag Üniversitesi’nden Tina G. Jensen ve Kate Östergaard, İslâmiyet’i kabul eden 300 genç üzerinde bir araştırma yaptı. Araştırma sonucu, ülkede, haftada 5-10 gencin Müslüman olduğu son birkaç yılda Müslüman olan Danimarkalıların sayısının da 5 bini bulduğu anlaşıldı. Jensen, gençlerin ortak yanının “Müslüman göçmenlerle küçük yaştan beri iç içe olmaları, İslâmî düşünce ve hayat tarzından etkilenmeleri” olduğunu belirtti. (Milliyet, 16. 08. 2005)

 

Çin’de 100 milyon Müslüman

Resmî rakamlara göre, 1 milyar 200 milyon nüfuslu Çin’de 50 milyon civarında Müslüman yaşıyor. Ancak ülkede yaşayan Müslümanların gerçek rakamının bunun iki katı, yani 100 milyon olduğu belirtiliyor. (Yeni Şafak, 23. 09.2005)

 

Peygamberimiz’in Hayatını Anlatan Kitaplar “Yok” Satıyor

Peygamberimize hakaret eden karikatürlerin yayınlanmasının ardından tüm dünyada Müslümanlar’ın tepkisi yükselirken, Hazret-i Peygamber’in hayatını anlatan kitaplar yok satıyor. Danimarka başta olmak üzere Avrupa basınında yayınlanan karikatürlerin doğurduğu bu tepki dalgası, hem müslümanlar arasında, hem de diğer dinlerden topluluklarda İslâm’a ve Hazret-i Peygamber’in hayatına dâir ilgiyi artırdı. (Yeni Şafak, 22 Şubat 2006)

 

11 Eylül ve Dinî Kitap Satışları

Geçen yıl, 28,6 milyar dolarlık kitabın satıldığı ABD’de, dînî kitaplara ilgi, her geçen gün artıyor. Önceki yıla göre, yüzde 11’lik artış gösteren dînî kitap satışı, sadece dîni anlatan kitaplarla sınırlı kalmıyor. Din eksenli romanlar, genç kızlar için dînî tavsiyeler, içinde dine aykırı hiçbir noktanın bulunmadığı romanları da kapsıyor. 2004’te satışını en fazla artıran yayınevlerinin başında da dînî kitap yayınlayanlar geliyor. (Yeni Şafak, 23.06.2005)

 

Fikir Özgürlüğü (!)

Hazret-i Muhammed karikatürlerinin fikir özgürlüğü olduğunu savunan Almanya’nın Bavyera Eyâleti Başbakanı Stoiber, MTV’nin Papa’yla dalga geçen “Popetown” çizgi filmini yayınlamasına karşı çıktı; “Bu mizah adı altında insanların dînî hislerine saldırıdır.” dedi. (Hürriyet, 16.04.2006)

 

Minik “Dev” Çocuklar

“Teşekkür Ederim Allah’ım”, “Yemek Duâsı”, “Yağmur Duâsı”, “Hasta Duâsı” gibi ilâhîlerle hem çocukların, hem de yetişkinlerin takdirini toplayan “Minik Duâlar Grubu”, albümlerinin çıktığı Ramazan ayından bu yana 400 bin sattı. (Yeni Şafak, 01.05.2006)

 

KISA KISA…

* Hollanda’da kendisini yalnız hisseden ve çevresinde sıkça görüşebileceği kişiler bulunmayan yaşlılar, artık konuşmak için “arkadaş” kiralayabilecek. Brabant vilâyetinde bu amaçla «DGM Yaşlılara Hizmet Servisi» adıyla bir şirket kurulduğu bildirildi. Kiralık arkadaşların saat ücreti ise 28,75 euro. (Yeni Şafak, 21.02.2006)

* İngiltere’de, 27 yıldır görme özürlü olan 74 yaşındaki Joyce Urch adlı kadın, kalp krizi geçirdikten sonra görmeye başladı. Görmeye başladıktan sonra kadının kocasına ilk lafı, “Yaşlanmışsın!..” oldu. (Hürriyet, 21.01.2006)

* İngiltere’de geçen yıl ekim ayında tedâviye başlayan 63 yaşındaki psikolog Rashbrook hâmile kalarak, ülkenin “en yaşlı hâmilesi” oldu. (Sabah, 05.05.2006)

* Amerika’nın Los Angeles şehrinde karşıdan karşıya yeterli sürede geçemeyen kadına ceza yazıldı. Şehrin en işlek caddesinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan bastonlu 82 yaşındaki Mayvis Coyle adlı yaşlı kadın, yeşil ışık yanarken karşı kaldırıma ulaşamayıp yarı yolda kalınca polis tarafından 142 dolar para cezasına çarptırıldı. (Yeni Şafak, 24.04.2006)

* Japonya’da körlere rehberlik yaptıktan sonra “emekli olan” köpekler için “huzur evi” kuruldu. (Milliyet, 23.03.2006)



* Romanya’nın kuzeydoğusundaki kırsal bölgede bulunan bir manastırda, 23 yaşındaki Maricia İrinia Cornici’yi “şeytana teslim olduğu” gerekçesiyle çarmıha gererek üç gün boyunca susuz bırakan ve genç kadının acılar içinde kıvranarak ölmesine sebep olan Rahip Daniel Petru’nun yargılanmasına başlandı. (…) Bu olayın ardından, taşradaki Ortodoks manastırlarında benzer uygulamaların çok sık yapıldığı iddia edilmiş, ardından, yine kırsal bölgede kötü ruh taşıdığına inanılan cesetlerin mezarlıktan çıkarılıp kalplerinin söküldüğü bildirilmişti. (Hürriyet, 20.06.2005; aynı haber için Yeni Şafak, 19.06.05)

* Birleşmiş Milletler’den korkunç açıklama: 2006’da Uganda’da açlık çeken 1.5 milyon kişiye gıda yardımı yapacak tek kuruşumuz yok!.. (Milliyet, 13.10.2005)

* Hatay I. Medeniyetler Buluşması’ndaki panelde konuşan Hahambaşı İshak Haleva, “Medeniyetler askerî harcamalar için her saat başı 100 milyon doları tanka, mermiye harcıyor. Eğer medeniyet dedikleri buysa, ben medeni olmaktan çoktan vazgeçtim.” dedi. (Hürriyet, 27.09.2005)

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle