Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

Geçtiğimiz ayla birlikte, halkımızın “Üçaylar” ismini verdiği ilâhî rahmet ve gufrânın sağanak sağanak yağdığı bir mevsime girmiş bulunmaktayız. Receb ayını, Regâib ve Mîrâç kandilleri ile idrâk ettik. Ağustos ayında, Peygamber Efendimizin bolca oruç tuttuğu Şaban ayını ve büyük bir gece olan “Berat Kandili”ni karşılayacağız. Her biri, bir tesbihin taneleri gibi gelen bu mübârek gün ve geceler, bizi Ramazan’a hazırlıyor. Çünkü Ramazan, kaçırılmayacak bir fırsat ayı… İnşallah önümüzdeki sayıda Ramazan ayına özel bir dosya hazırlıyoruz.

Bu aya gelince… Ülkemizde yaz ayları aynı zamanda sünnet ve düğün merâsimlerinin sıkça yapıldığı bir dönem. Biz de bu sayımızda “İslâm’da Evlilik” konusuna bir göz atmak istedik. “Düğün öncesinde, esnasında ve sonrasında nelere dikkat edilmesi gerekir? Pek çoğumuzun sadece ismini duyduğu, ama fazla bir bilgisi olmadığı mehir nedir? Düğünlerde yapılan bazı harcamalar insaf sınırını aşıp israfa giriyor mu?” gibi bazı sorular çerçevesinde cevaplar aradık.

Bu sayıda, bir genç kızımızın, pek çok yaşıtının duygu ve düşüncelerine tercüman olacak bir mektubunu fark edeceksiniz. İnançları ile istikbal endişesi arasında tercih yapmakta zorlanan, bu konuda âilesinden destek göreceği yerde birtakım zorlamalarla karşılaşan bu kardeşimizin duyguları, söyledikleri aslında bize pek yabancı değil!.. Halime Demireşik hanımın gündeme getirdiği bu konu, inşallah okuyucularımızı düşünmeye sevk eder, ümidindeyiz.

Fatma Hâle Liman Hanım ile Fatma Bağan Hanım da kısmen târihî, kısmen mahallî olarak “Kandillerin nasıl karşılandığını ve nasıl değerlendirildiğini” anlattılar. Bu konunun da damağınızda ayrı bir tad bırakacağını düşünüyoruz.

Uzun zamandır hazırlığını yaptığımız ve son safhalarına geldiğimiz güzel bir eser müjdesini de vermek isteriz. İnşallah gelecek sayımızda, daha fazla detayını görebileceksiniz.

* * *

“Allah’ım!.. Bize Recep ve Şaban’ı mübârek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır. Âmin”

 

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle