Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

 

Geldi, geliyor derken, işte Ramazan’ın son günleri… Receb ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile taçlanan mânevî arınma mevsiminin sonuna ermiş bulunmaktayız.

Hadîs-i şeriflerden öğrendiğimize göre, Ramazan ayının son on günü, içinde bin aydan yani yaklaşık seksen yıllık ömürden daha değerli bir gün ve gece barındırmakta… Kadir Gecesi… İşte şimdi, bu son on gün içerisinde gizlenmiş hazineyi arayıp bulma ve değerlendirme günleri… Bir ömre bedel hayır ve nimete kavuşmak isteyenler nerede? Günahlarını affettirmek isteyenler, Ramazan’dan “yeni doğmuş bebekler gibi” tertemiz ve günahsız çıkmak isteyenler nerede? Semânın kapılarının sabahlara kadar gelecek misafirleri ağırlamak üzere açıldığı bu ilâhî ihsan günlerinin kıymetini bilecekler nerede? Bayram’a, rûhen tertemiz çıkacaklar nerede?

Bu sayımızı da Ramazan’a ve ardından gelecek Bayram’a tahsis ettik. “Şeker Bayramı” veya “ferdî sevinç günleri” olarak değil, içtimâî huzur ve mutluluk günleri olarak “Ramazan Bayramı”nı değerlendirmek için neler yapabileceğimizi bir kez daha hatırlatalım dedik.

Peygamber Efendimiz, Allah dostları, ecdâdımız bu günleri nasıl değerlendirmiş öğrenelim, günümüze de o bereketli devirlerin nûrlarını yansıtalım istedik.

Bu ana konumuzun yanında pek çok güzel araştırma ve deneme ile sizi baş başa bırakırken, bayramınızı şimdiden tebrik ediyoruz. Allah, “Ramazan Ayı”nın hakkını vererek “Bayram”a kavuşanlardan eylesin!..

* * *

2008 yılına âit “Şebnem Takvimi”miz hazırlandı. Baskısı tamamlandı. Toplu veya perakende siparişleriniz için irtibat telefonlarımız, reklamın bulunduğu sayfadadır. Şebnem ile daha çok hasbihâl etmek isteyen bütün gönüldaşlarımıza duyrulur.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle