Pratik Bilgiler

Şişelerden kavanozlardan etiketi çıkarmak için; önce etiketi çıkartın sonra şişenin üzerinde kalan etiketin kalıntısına zeytinyağı sürün bunu bir bezle ovuşturun. Etiketin kolaylıkla çıktığını göreceksiniz.

 

✵✵✵

 

Tencelerdeki kararmayı önlemek için haşlama suyuna 2-3 damla limon suyu ve sirke ilave etmek gerekir.

 

✵✵✵

 

Muzların kararmasını önlemek için, önce dilimleri istediğiniz boyutlarda kesin, sonra limon suyuna batırın. Göreceksiniz muzlar kararmayacaktır.

 

✵✵✵

 

Evde kullandığımız tüpler bazen bize sorun çıkarabilir. Hortumun veya tüpün başına sabun köpüğü sürün ve asla ocağı yakmayın. Eğer kapak balonlaşırsa tüpte gaz kaçağı var demektir.

 

✵✵✵

 

Fazla tuzlu zeytinin, kısa zamanda tuzunu nasıl azaltabilirsiniz? Bir kabın içine hafif ılık su doldurun. İçine tuzlu zeytinleri koyun ve yanlarına bir de kabukları soyulmuş patatesleri yerleştirin. Birkaç saat öyle bırakın. Göreceksiniz zeytinin tuzu suya ve patatese geçecektir.

 

✵✵✵

 

Mutfaklarda bulunan tahta dolaplardaki zamanla oluşan ve bir türlü çıkmayan inatçı lekeleri çıkarmak için pahalı ürünler kullanmaya gerek yok. Eşit miktarda soğuk çay ve sirkeyi birlikte karıştırın. Bu karışımla bir bez yardımıyla lekeli yerleri silin. Eskisinden daha temiz olacaktır.

 

✵✵✵

 

Yumuşamaya ve bayatlamaya yüz tutmuş bisküvileri sakın atmayın bisküvilerin üzerine biraz şokola damlatın ve düşük hararetli fırında 10 dakika kadar tutun. Böylece yeni görünümüyle ve tadıyla bisküvileri ev halkına ikram edebilirsiniz.

✵✵✵

 

Bazı fasulye konservelerinde hoşa gitmeyen bir tat vardır. Bu tadı yok etmek için bol soğuk suda yıkadıktan sonra 2-3 dakika kadar da kaynar tuzlu suda bekletmeniz yerli olacaktır.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle