Kitap Tanıtımı

Asr-ı Saâdet’in, hayatlarıyla Müslüman kadınlara örnek olmuş hanım sahâbîleri hakkında, son zamanlarda yayın dünyasında sevindirici bir zenginlik göze çarpıyor. Bu kitap ise, daha önceden pek işlenmemiş bir vecheden hanım sahabîlerin örnek hayatını konu edinmekte. Onların hayatlarındaki firaset, yani meselelerin içyüzüne dair ince kavrayış misallerini bir araya getirerek derli toplu, öz ve faydalı bir çalışma hâlini almış.

Kitapta öncelikli olarak Fahr-i Kâinat -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in, mü’minlerin anneleri olan pâk zevcelerinin hayatlarından firâset parıltılarıyla dolu hâdiseler anlatılıyor. Hazret-i Hatîce’nin ilk vahyi müteâkip Allah Rasûlü’nün endişelerini bertaraf eden akıl dolu sözleri ve tavrı; Hazret-i Âişe’nin birçok hâdisede kendini gösteren ince zekâsı ve mühim mevzuları en can alıcı şekilde ifade eden beliğ üslûbu; Hazret-i Ümmü Seleme’nin Hudeybiye’de Müslümanları emr-i nebevî’ye itaatsizlikten kurtarıp, Allah Rasûlü’nün onlara karşı kırgınlığını bertaraf eden tavsiyesi; Hazret-i Cüveyriye’nin, Müslüman olmadan birkaç gün önce görmüş olduğu bir rüyânın umduğu şekilde cereyan etmesi için yollar arayıp maksûduna ermesi vs... gibi hâdiseleri birkaç örnek olarak zikredebiliriz.

Kitabın devam eden sayfalarında, diğer sahâbî hanımların îman nûruyla bilenmiş keskin zekâlarından ibret ve firaset dolu hâdiseler, okuyucunun istifadesine sunulmuş. Hâsılı, bu kitapta kıymetli ve titizlikle seçilmiş bir muhtevâ okuyucuların ilgisini beklemekte…

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle