Yemek Tarifi

KREPLİ RULO SALATA

 

Krep için:

2 adet yumurta

2 bardak süt

2 bardak un

Tuz

 

İç malzemesi için:

1.5 su bardağı süzme yoğurt

3 kaşık mayonez

Yarım demet nâne ve dereotu

200 gr salam

3-4 adet salatalık turşusu

3 adet közlenmiş biber

1 küçük boy göbek marul

Tuz

 

Üzeri için:

Maydanoz, dereotu

 

Yapılışı:

Krep için yumurta, tuz, süt ve unu karıştırıp bir saat oda sıcaklığında bekletin. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp karışımdan bir kepçe dökün. Yayılmasını sağlayıp, altlı üstlü pişirin. Kalan hamurla aynı işlemi tekrar ederek elde edeceğiniz altı adet krepi pişirin.

Dereotu ve nâneyi ayıklayıp ince ince doğrayın. Başka bir yerde süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıp dereotu ve nâneyle karıştırın. Düz bir zemine, yağlı kâğıt serin. Altı adet krepi, dikdörtgen oluşturacak şekilde dizin. Hazırladığınız harçtan 3-4 çorba kaşığı ayırın, kalanını kreplerin üzerine yayın. Salamları dilimleyip aralık bırakmadan harcın üzerine dizin. Göbek marulları doğrayıp üzerine serpin. Dikdörtgenin kısa kenarına közlenmiş biber ve salatalık turşularını dizin, rulo şeklinde sarın. Buzdolabında iki-üç saat bekletip dolaptan çıkartıp harcı sürün. Harcın üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotunu serpin. Dilimleyerek servis yapın.

 

Not: Büyük rulo yerine kreplerin boyutlarında sarıp tek kişilik daha küçük rulolar yaparak da servis yapabilirsiniz. (İç malzemesini, salatalık turşusunu ve salamı rendeleyerek de hazırlayabilirsiniz.)

 

KÖSTEBEK PASTA

Keki için:

3 yumurta

125 gr. erimiş margarin

1.5 bardak şeker

3 kaşık kakao

1 fincan süt

1.5 bardak un

Kabartma tozu

Vanilya

 

Kreması için:

1 adet muzlu puding

3 bardak süt

1 adet krem şanti

2 adet muz

 

Yapılışı:

Şeker ile yağı bir kabın içerisine koyup karıştırın. Yumurtaları tek tek ilâve edip çırpın. Kakao, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Büyük fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye koyun ve 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Kremayı üç bardak süt ile pişirin ve soğumaya bırakın. Sonra bir paket krem şantiyi ilâve edip mikserle yüksek ayarda çırpın ve dolapta biraz bekletin.

Bir bardak yardımıyla kekten yuvarlak şekiller çıkartın ve kalan kenarlarını robottan geçirin. Elinize kestiğiniz kek parçasından alın. Üzerine yuvarlak olarak doğradığınız muz dilimlerinden koyun. Kremadan da üzerine ekleyip robottan geçirdiğiniz keke bulayın.

 

HÜNKÂR BEĞENDİ

 

Beşamel sos malzemesi:

3-4 patlıcan

4 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

2 su bardağı süt

1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri

Muskat cevizi

1 tatlı kaşığı tuz

 

Et malzemesi

Yarım kg kuşbaşı et

2 diş sarımsak

1 büyük soğan

1 yemek kaşığı salça

2 adet çerliston biber

2 adet domates

Tuz, karabiber

1 kaşık tereyağı

 

Sosun hazırlanması:

Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin ve sonra soyup ezin. Bir tavada un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar ilâve edip tuzu ve muskat cevizini ekleyin. Sosa, ezilmiş patlıcanları ilâve edip karıştırın. Kaşar peynirini de ilâve edip ocağın altını kapatın. Bütün karışımı, ısıya dayanıklı bir tabağa koyun.

 

Etin hazırlanması:

Etleri tavaya koyup suyu çekene kadar pişirin. Suyu bittiğinde tereyağı ekleyip doğradığınız soğanı, biberi ve sarımsağı kavurun. Salçayı, küp doğranmış domatesleri, tuz ve biberini ekleyip pişirin. Etleri borcama koyun.

Servis yaparken ilk önce beğendisini, yani sosunu koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde etleri yerleştirin.

PAYLAŞ:                

Ruşan Kavaklı

Ruşan Kavaklı

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle