Yemek Tarifi

MERCİMEK SALATASI

 

Malzemeler

Haşlanmış yeşil mercimek (Kişi sayısına göre mercimeği çoğaltıp azaltabilirsiniz.)

Yarım demet maydanoz

4 dal yeşil soğan

9-10 dal dereotu

9-10 dal taze nane

1 adet kapya biber

Küçük bir kâse doğranmış kornişon

Bir kâse haşlanmış mısır

2-3 yaprak kadar mor lahana

Limon suyu

Nar ekşisi

Zeytinyağı

Tuz

 

Yapılışı

İlk önce tencereye mercimekleri alıp haşlayalım. Mercimekler haşlanırken yeşillikleri doğrayalım. Ardından kapya biberi ve mor lahanayı doğrayıp ekleyelim. Haşlanmış olan mercimekleri süzgeçten geçirip karıştırma kabına alalım. Doğramış olduğunuz malzemelerin hepsini karıştırma kabına koyalım. Üzerine limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu da ilave edip karıştıralım. Salatamız servise hazır.

Âfiyet olsun.

 

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA

 

Malzemeler

1 adet sarmalık lahana

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 tutam maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber, kimyon

Kuru nane, zeytinyağı

 

Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ekleyip kavurun. Kavrulan soğanın üzerine salçaları ekleyerek kavurmaya devam edin. İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri, tuz ve baharatları ekledikten sonra karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. İçine ince doğranmış maydanozları da ekleyin.

Büyük bir tencerenin yarısına kadar su koyup kaynatın. Dilimlediğiniz lahana yapraklarından suyun altında kalacak kadarını tencereye alın ve yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayın.

Ayrı derin bir kapta soğuk su bulundurun ve kaynayan sudan çıkardığınız lahanaları soğuk suyun içine alın. Yaprakların kalın damar kısımlarını kesin. Düzgün sarabileceğiniz şekilde düz zemine koyduğunuz lahananın uç kısmına karışımdan kaşık ile koyun ve kenarlardan kapatıp sıkıca sarın.

Bütün lahanaları sarıp geniş bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine 1 çay bardağı sıcak su ile bir miktar zeytinyağı gezdirin ve kısık ateşte pişirin.

Âfiyet, şifâ olsun.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle