Sunuş

Muhterem okuyucularımız;

Receb, Şaban derken Ramazan ayının gölgesi de üzerimize düştü. Bu ayın ortalarına doğru Ramazan ayı ile müşerref olacağız. Şükürler olsun, bir mağfiret mevsimine daha kavuştuk. Günahlarımızı affettireceğimiz nice mübârek gün ve gecenin bulunduğu Üçaylar, Ramazan ayı ile taçlanıyor.

İnsan, âciz varlık… Ne kadar kendisini korumaya çalışsa da, bir sene boyunca bilerek bilmeyerek günahlarla kirleniyor. Kalbi katılaşıyor, bedeni hantallaşıyor. Kalbinin incelmesi, bedenindeki sıkletlerin azalması, rûhundaki günah yükünün hafiflemesi için Rabbimiz, bizi bir merhamet imbiğinden geçiriyor. Herkes, derece derece bu ayın rahmet, bereket, mağfiret ve güzelliklerinden istifade ediyor.

Fakirlerin sadaka, zekât, iftar, sahur ve fıtır sadakaları ile yüzleri gülüyor. Zenginler, senede bir ay, yoğun bir şekilde vermenin, infak etmenin, sevdiklerini paylaşmanın lezzetini alıyor. Câmiler şenleniyor; beş vakit namaza ilâveten terâvihlerle dolup taşıyor ve hasret kaldığı cemaatine kavuşuyor. Geceler nûrlanıyor, iftarla, terâvihle, teheccüdle, duâ ve niyazlarla…

Kur’ân-ı Kerîm şenleniyor: Yüksek raflardan, duvardaki süslü yerlerinden indiriliyor, hatim ve mukabeleler ile hayatın içine akmaya başlıyor. Ramazanlar, umreyle, Mekke-i Mükerreme ve Medîne-i Münevvere ile ziynetleniyor.

Akrabalar, komşular birbirini hatırlıyor. Evleri, sokakları, caddeleri, şehirleri gezen merhamet meltemi, herkesin gönlünü bir kere olsun yokluyor.

Şeytanların zincire vurulduğu, nefislerin oruç ile uysallaştığı, insanların sağanak sağanak inen rahmetle meleklerle arkadaş olmaya başladığı bu güzel günler, ülkemize, milletimize, İslâm Âlemi’ne ve bütün insanlığa hayırlar getirsin.

İnşâallah Ramazan’ın ilk günü ile son günü arasında, bir fark olur hepimiz için… Kirli girdiğimiz hâlde, temizlenip yıkanmış olarak çıkarız bu berrak ilâhî pınardan… Bedenimizdeki aşırı yağlar gibi, kalbimizdeki buzlar, katılıklar da erir gider. Ve biz, bayrama, Rabbimizin rızâsını kazanmış kulları olarak ulaşırız, inşâallah…

* * *

Geçen sayıda haber verdiğimiz, “Mü’minlerin Anneleri” kitapçık setimiz çıktı. Gayemiz, genç kızlarımızın, hanım kardeşlerimizin bir nefeste okuyacağı şekilde hazırlanan bu kitapçıklarla, Allah Rasûlü’nü, O’nun müstesnâ âile hayatını ve her biri birbirinden değerli “Annelerimiz”i daha yakından tanımak... Çünkü onlardan günümüze taşıyacağımız nice güzellikler var. Onların örnek hayatlarından, birbirleriyle münâsebetlerinden, bir insan olarak karşılaştıkları zorluklarla mücâdelelerinden… Her biri, bütün “mü’minlerin annesi” olmak üzere Allah tarafından seçilen, Peygamber Efendimiz tarafından sevilen kimseler… Öyleyse siz de “Sevdiklerinize, Rasûlullâh’ın sevdiklerini tanıtın!..”

* * *

“Allâh’ım, Şaban’ı hakkımızda mübârek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.”

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle