Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

Nisan ayı, son yıllarda yoğun olarak “Kutlu Doğum” ayı ve bu aya tahsis edilmiş faaliyetlerle ziynetlendiriliyor. Bir “ebr-i Nisan” yani diriltici bir Nisan yağmuru, duygu ve heyecanıyla kalplerin yumuşadığı, Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in hayatını tanımaya açıldığı bu dönemde, biz de dergimizi “Takvâ” ve “Muttakîlerin Özellikleri”ne ayırmak istedik.

Böylece hayatı, “Kur’ân Ahlâkı”ndan ibâret olan Allah Rasûlü’ne yaklaşmak; bu dünyada olamasa bile, “âhirette komşusu olabilmek” ümidi ve duâsıyla yola çıktık. Peygamberimiz, kendisine yakın olacakları, Muâz bin Cebel’e şöyle müjdelemiş:

Muâz bin Cebel -radıyallâhu anh- anlatıyor:

“Peygamber Efendimiz beni Yemen’e vâli olarak gönderdiği zaman Medîne’nin dışına kadar uğurladı. Ben binek üzerindeydim, O ise yürüyordu. Bana bazı tavsiyelerde bulunduktan sonra:

«–Ey Muâz! Belki bu senemden sonra beni bir daha göremezsin! İhtimal ki şu mescidimle kabrime uğrarsın!» dedi.

Bu sözleri duyunca, Allah Rasûlü’nden ayrılmanın verdiği hüzünle ağlamaya başladım.

Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-:

«–Ağlama ey Muâz!» buyurdu ve sonra yüzünü Medîne’ye doğru çevirerek:

«–İnsanlardan bana en yakın olanlar, kim ve nerede olursa olsun Allâh’a karşı takvâ sâhibi olan müttakîlerdir.» buyurdu.” (Ahmed, V, 235; Heysemî, IX, 22)

Rabbim, bizi de Habibi’nin yakınlarından eylesin. Âmin.

* * *

Geçen sayımız, Kur’ân-ı Kerim’de zikredilen “Mü’minlerin Özellikleri” idi. Bu sayı da, bir yönüyle onu tamamlar nitelikte… Aslında mü’minlerin bütün gayreti, “tek bir kitab”ı ve “tek bir şahs”ı iyice anlamak ve hayatına tatbik etmekten ibaret… Bu gâyeye yaklaştıran her şey makbul, bu gayeden uzaklaştıran her şey ise merdud…

Biz, Şebnem olarak hep bu bağın çiçeklerine terennümlerde bulunmak, onu sevmek, onu hissetmek, onu yaşamak için gayret ettik.

Rabbimiz, uzun soluklu bu koşumuzda hepimizin yâr ve yardımcısı olsun. Kalbimizi, niyet ve amellerimizi rızâsından saptırmasın. Âkıbetimizi hayr eylesin. En güzel âkıbetini nasip edeceği, müttakîlerin arasına bizleri de dâhil eylesin. Âmin.

Gelecek sayıda buluşuncaya dek, Âllah’a emanet olunuz.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle