Satır Aralarından

Lüks Uğruna Modellik Yapıyordum

Hıristiyan olan ünlü manken Tuğçe Kazaz Seitaridi, hayatının nasıl değiştiğini şu sözlerle anlattı:

“Geçen beş sene içinde birçok şey kazandım aslında. Bu maddî dünyanın ne olduğunu köküne kadar anladım. İstediğin her şeyi yapabilmek, her kıyafeti alabilmek, jeep’e binebilmek, tatile, yurtdışına gidebilmek, en iyi restoranlarda yemek yemek... Eğer bunları yaşamasaydım, evimin kıymetini anlamazdım.

Aslında modelliğin yavaş yavaş sonuna geldiğimi hissetmeye başladım. Artık ruhumdan istediğim kadar bir şey veremiyorum işe… Ben gece dışarı çıkmayı, pahalı ayakkabıları, kıyafetleri, jeep’e binmeyi bir şey zannedip, bunlar için modellik yapıyordum aslında. Bir genç kız olarak hoşuma da gidiyordu. Ama şimdi bunu bir yerde durdurdum. Doyum noktasına ulaştım. Bu hastalığa yakalanırsan bütün hayatın boyunca kendi kendini mutsuz etmeye başlarsın. Bu yüzden de bir arayıştayım aslında.” (Hürriyet/Kelebek, 30 Ekim 2006)

 

Utanç Köleleri

İzmir’de geçen Ağustos ayında polis ekipleri, Basmane semtindeki eğlence yerlerinde denetimlerde bulundu. Buralarda izinleri olmadan çalıştırıldıkları gerekçesiyle yaşları 17 ile 25 arasında değişen Belarus, Rusya ve Ukrayna uyruklu 85 kadın, gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü’nün altında bulunan nezarethaneye konuldu. (Hürriyet, 13.10.2006)

Esir ticaretinin üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen Antalya’nın turistik Kemer İlçesi’nde “modern köle pazarı” ortaya çıkarıldı. Yabancı kadınların pasaportlarıyla birlikte seks kölesi olarak satıldığı ihbârı üzerine araştırma başlatan Haber Özel muhabiri Metin Karaaslan, köle tâcirleriyle yüz yüze görüştü, 19 yaşında ve 5.5 aylık hâmile bir Rus kadını için “pazarlık” yaptı. (Hürriyet, 28.07.2006)

 

Kadınlara Özel Taksi

İngiltere’nin başkenti Londra’da geçen mart ayında hizmete giren kadınlara özel pembe taksiler yaygınlaşıyor. Dah önce İngiltere’de Warrington şehrinde hizmet vermeye başlayan pembe taksiler, kadınların artan istekleri üzerine başkent Londra’da da hizmet vermeye başlamıştı. Sadece kadınların ve 12 yaşına kadar olan erkek çocukların kabul edildiği taksi servisi, özellikle geceyi dışarıda geçiren bayanlara tarafından rağbet görüyor. Şöforleri de pembe kıyafetli bayanlar olan pembe renkli taksilerin koltukları ve iç dekorasyonu da, dışı gibi pembe… (Zaman, 20.09.2006)

 

Yurttan Kaçıp Fuhuş Batağına Saplandılar

Taksim'de bulunan Kız Yetiştirme Yurdu’ndan kaçan 16 ve 17 yaşındaki iki kız fuhuş tâcirlerinin eline düştü. Yurda dönmek istemeyen genç kızlar, 50 YTL karşılığında bedenlerini satıyor.

Kızların ifadelerinde:

“Yetiştirme yurdundan kaçtık. Pendik sahilinde geziyorduk. Kalacak yerimiz yoktu. Daha sonra Gülperi C. ile tanıştık. Ona kalacak yerimizin olmadığını söyledik. Bizi evine davet etti. Ancak bizim para karşılığında erkeklerle birlikte olmamız gerektiğini söyledi. Biz de yurda geri dönmek istemediğimiz için bu teklifi kabul ettik. Para karşılığında birçok erkekle birlikte olduk. Ancak paraları Gülperi C. alıyordu.” dediği öğrenildi.

Yetiştirme Yurdu’nda kalan L. K. ağlayarak polise verdiği ifadesinde, 13 yaşındayken zorla evlendirildiğini söyledi. Evlendikten sonra kocası tarafından şiddete uğradığını söyleyen L. K. son çare olarak kaçmayı bulduğunu belirtti. (Sabah, 18.04.2006)

 

18 Yaş ve Altında Kürtaj Patlaması!

Cinsel ilişki yaşının düşmesi, istenmeyen gebeliklere de neden oluyor. 18 yaşından küçükler, ailelerinden habersiz gizlice kürtaj oluyor.

Günümüzdeki batılılaşma sürecinde televizyonlarda, sinemalarda ve medyanın değişik mecralarında cinsellik pompalanmakta. Moda cinselliği teşvik eder tarzda şekillenmekte. Bütün bunların etkisiyle özellikle büyük şehirlerde yaşayan çocuklarımızda cinselliğe başlama yaşı düşmekte ve dolayısıyla henüz vücutça ve beyince olgunlaşamadan cinsel ilişki başlamakta ve bunun komplikasyonu da hemen görülmekte… (Sabah, 5 Haziran 2006)

 

Coca Cola Yüzyılının Sonu

Coca Cola ve Pepsi, yaklaşık 1 milyar nüfuslu Hindistan içecek pazarında çökme tehlikesi yaşıyor. İki şirketin ürünlerinin normalden 25 kat fazla tarım ilacı içerdiğinin ortaya çıkması üzerine, ürünlere yasak üstüne yasak geldi. İçeceklerin meclis kantininde satışının yasaklanmasının ardından ülkenin bir çok eyâleti de Coca Cola ve Pepsi’nin devlet kurumları, okul ve hastanelerdeki satışlarını durdurdu. Bu yasaklardan önce Coca Cola, Hindistan içecek pazarının % 90’ına sahipti.

Koalisyon hükümetinin ortağı RJD’den Devendra Singh Yadav, “Bu içecekler zehirli maddeler ihtiva etmesinin yanı sıra milli mirasımıza da zarar veriyor. Bunları yasaklamalıyız.” diyerek, ayran ve süt gibi sağlık için faydalı içeceklere yönelinmesini istemişti. (Yeni Şafak, 09.08.2006)

Coca Cola’nın formülü, 120 yıldan beri Atlanta’daki bir bankanın kasasında saklanıyor. Kasanın yerini ve şifresini sadece iki yönetici biliyor. (Vatan, 06.08.2006)

 

Çocukları Öldürmem!..

19 yaşındaki asker Jason Chelsea, Irak’a gönderilecek İngiliz birliklerine katılacaktı. Ancak ona, “Gerekirse çocuklara ateş edeceksin!..” denildi. Âilesine, “Ben çocukları öldüremem…” diye dert yandıktan bir-iki saat sonra aşırı dozda ilaç alarak ve bileğini keserek intihar etti. (Hürriyet, 26.08.2006)

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle