Yemek Tarifi

TERBİYELİ TAVUK ÇORBA

 

Malzemeler

Yarım parça köy tavuğu

1 adet yumurtanın sarısı (Beyazı iyi çırpılmayınca terbiye kesildiği için riske girmemek adına koymuyorum.)

1 adet limon suyu

1 kâse haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı un

1 su bardağından biraz eksik pirinç

2,5-3 litre kaynar su

Tuz

Tereyağı, karabiber, pul biber (Üzeri için)

 

Hazırlanışı

Tavuğu, düdüklü tencereye alın; üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice pişene kadar kaynatın.

Pirinci iyice yıkayın. Pirinçleri başka tencereye alıp üzerine pişen tavuğun suyunu süzün. Tavuğu alıp ufak parçalara ayırın. Tavuk suyu ile kaynayan pirinçlere haşlanmış nohutu da ilâve edip bir-iki taşım kaynatın.

Bu arada yumurta sarısını iyice çırpın, üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın.

Ayrıca bir kâsede unun üzerine azar azar soğuk su ekleyerek çırpın ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Kaynayan çorba suyundan unlu karışıma bir-iki kepçe ekleyip karıştırın ve çorbaya ilâve edin. Böylece çorbamız biraz daha koyulaşmış olacak.

Un ile de bir-iki taşım kaynayan çorbaya, terbiyesini ilâve edin. Terbiyenin kesilme ihtimaline karşı, terbiyeye de kaynayan çorbadan bir kepçe alıp karıştırın ve çorbaya ekleyin. Terbiyeyi eklediğiniz çorbaya tuzunu ilâve edip kaynatın.

Bu esnada iki yemek kaşığı tereyağı tavaya alıp eritin. Hafif pembeleşince ocaktan alın. Çorbayı kâseye aldıktan sonra, üzerine kızarmış tereyağı, karabiber ve pul biber döküp limon sıkarak servis yapabilirsiniz.

Âfiyet, şifa olsun.

 

ANTEP TAVA KEBAP

Malzemeler

1,5 kilo dana antrikot

3 adet patlıcan

3-4 adet yeşil biber

6 adet arpacık soğan

2 adet domates

9-10 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

Karabiber

Kırmızı toz biber

 

Hazırlanışı

Tavayı ocağa alıp tereyağını ekleyip eritin. Etleri tavaya yerleştirip ters düz ettikten sonra tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Diğer taraftan patlıcan ve biberleri kızartın. Pişen etlerin üzerine soğan, sarımsak, domates ve baharatları ekleyip tekrar pişmeye bırakın.

Kızartılmış patlıcanları fırın tepsisinin kenarlarına dizin. Pişen etleri de tepsinin orta kısmına yerleştirin. Pişirme kağıdını ıslatıp yemeğin üzerine kapatarak, önceden ısıtılan 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Âfiyet, şifâ olsun.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle