Yemek Tarifi

Malzemeler

1 kg orta yağlı kıyma

2 adet domates

1 demet maydanoz

3 diş sarımsak

1 adet soğan

2 sivri biber

2 kaşık biber salçası

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

 

Hazırlanışı

Maydanoz, sivri biber ve soğan ince ince doğranır ve kıyma ile birleştirilir. Sarımsağı ezilir ya da ince bir şekilde doğranıp konur. Kimyonu, karabiberi, pul biberi ve tuzu atılır. Hepsi birbiriyle karışana kadar iyice yoğrulur. 1 tatlı kaşığı biber salçası eklenerek o da yoğrulur.

Etin tepsiye yapışmaması için sıvıyağ gezdirilerek yayılır. Yoğrulan et tepsiye yayılır, bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzlenir. Kenarlarına ya da üzerine dilimlenen domatesler ve bütün biberler konur. Üzerine ılık su ile erittiğimiz salça gezdirilir ve 25-30 dakika boyunca 180 derece fırında pişirilir. Âfiyet olsun.

 

KADAYIFLI KEK

Malzemeler

2 yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı ceviz içi

200 gr çiğ kadayıf (ufalanıp kavrulmuş)

1 yemek kaşığı toz şeker (kadayıfı kavurmak için)

 

Şerbet için:

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

 

Yapılışı

Kadayıfı, 1 kaşık şekerle kavurup soğutun. Tepsinin dibini yağlayıp biraz kadayıf serpiştirin. Kek harcı için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sırasıyla yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilâve edip karıştırın.

Son olarak cevizi ve kadayıfın yarısını da ekleyerek kek harcını tepsiye yayın. Kalan kadayıfı da en üste serpiştirip 180 derecede fırına verin. Keki fırından çıkarıp şerbeti hazırlayın. İlk sıcağı çıkan şerbeti, soğuyan kekin üzerine dökün. Âfiyet şifâ olsun.

 

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle