Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

 

Mayıs ayı, fetih ayıdır, şanlı tarihimizde… Köhne Bizans’ın surlarında önce gedikler açılıp sonra iman terâvet ve heyecanıyla İstanbul’un surlarına sancak dikilen bir ay… Sultan II. Mehmed’i Fâtih yapan, Peygamber Efendimiz’in “ne güzel kumandan” methine mazhar kılan bir ay!..

Acaba İstanbul gibi nâdide bir inciyi, sedefinden çıkartan bu büyük kumandanın ve onun güzide askerlerinin sırrı neydi? Diğer bütün mücâhidlerden farklı kılan sır?!.. Bunun için Fâtih Sultan Mehmed’in gönlüne bakmak gerekir. İnsanı fethetmenin, şehirleri, kaleleri fethetmekten daha üstün olduğunu hisseden ve yaşayan bir yürek taşır, Mehmed Han!.. Bu yüzden fethe, insandan başlamıştır. Önce kendini, nefsini fethetmiştir. Niyet, azim ve duâlarla önce kendi yüreğinin burçlarını almıştır. Sonra paşalarını, vezirlerini, hocalarını, askerlerini fethetmiş, onları tek bir gâyeye kilitlemeyi bilmiştir. Böyle demirden bir azim ve irâdenin önünde hangi kale ayakta kalabilir ki…

Biz de bu sayımızda gönülleri fethetmekten hareketle “hidâyet” konusunu işledik. Allah kimlere hidâyet eder? Kimler, hidâyetten yüz çevirir? Sevdiklerimizi hidâyete ulaştırmak elimizde midir? gibi bir çok soruya ve çok ehemmiyetli bir mevzuya, sınırlı sayfalarımız arasında sadece işaret etmekle yetindiğimizin farkındayız. Aslında hidâyet konusu çok derin bir mevzû… İnsanların kafalarını kurcalayan pek çok soru var. İnşallah bu sayımız, karınca-kararınca bir katkıda bulunur bu istifhamların çözümüne...

* * *

“Fetih” demişken, bizim de Nisan ayı başında bir “açılışımız” oldu. Ümraniye’de, Şebnem Dergimizin irtibat bürosu, aynı zamanda “Altınoluk Ümraniye Şubesi” olarak faaliyete başladı. Artık kitap, dergi vb. siparişlerinizi adres ve telefonlarımıza ulaşarak bize de yazdırabilirsiniz. En kısa zamanda, üstelik hesaplı bir şekilde elinize, evinize ulaştırmaya çalışacağız.

* * *

Son olarak geçen sayıda haber verdiğimiz iki kitabımız da çıktı. Ayşenur Vural Hanımefendi’nin “Nil ü fer”i ile Mısırlı âlim M. Ferid Vecdi’nin “Müslüman Kadını” adlı eseri, Şebnem Kitapları arasında yerini aldı. Gördükçe, okudukça içinizi ferahlatacaktır, umudundayız.

Gelecek sayıda buluşana dek, Allah’a emanet olunuz.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle