Satır Aralarından

Boşanan Kadınlar ve Kalp Krizi

Eşlerinden boşanan ve yalnız yaşayan kadınların kalp krizigeçirme riski daha yüksek… Teksas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, eşleriyle kavga eden kadınlar değil, kocasından boşanan kırık kalpli kadınların kalp krizi geçirme riski yüzde 60…

Uzmanlar, boşanmış on bin kadın ve erkekle anket yaptı. Araştırma sonuçlarına göre, boşanan kadınların % 11.6’sı kalp krizi geçirirken, erkeklerin de % 10.7’sinin kalp rahatsızlığı geçirdiği belirlendi. Uzmanlar, ikinci bir evlilik yapsa dahî, önceki mutsuz birlikteliğinde yaşadığı sorunlar nedeniyle kalp krizi geçirme riskinin ortadan kalkmadığını söylüyorlar. (Bugün, 08.08.2006)

 

Kiralık Vücutlar!..

“(…) Mankenlerin vücutlarındaki dövmeler, katalog çekimleri sonrası photoshopla temizleniyor… Firmalar bu dövmelerden rahatsız oluyor…

Mankenlerin selülitlerinden, çatlaklarından sonra dövmeleri de photoshoplanıyor…

Bu duruma modacı Barbaros Şansal şu sözleriyle tepki gösteriyor… “Bunları vücutları kiralık. Bunlar birer askı… Vücutlarını diledikleri gibi kullanmaya hakları yok. Silikonlarla, botokslarla kendilerini şişirdikleri yetmiyor, bir de dövmelerle uğraşıyorlar”

Bugüne kadar vücudunu satan kadınlar vardı… Şimdi kiralayanlar çıktı. Hadi hayırlısı…” (Reha Muhtar, Vatan, 05.12.2006)

 

Keşke Bir Kocayla Bir Ömür Geçirseydim

Ayşe Arman: Geçmişe bakınca ne düşünüyorsunuz?«Şu şu aptallıkları yaptım» diyor musunuz?

Müzeyyen Senar: Demez miyim? Çok aptallık yaptım. 1933’te sahneye çıktım, (1918 doğumlu olduğuna göre, 15 yaşında-S.Y.) daha doğrusu çıkartıldım, 10 lira yevmiye ile… Yemdim ben, âilem için… Bu işi hiç istemedim. Ama hayır da diyemedim. Bugün sorarsan, “Hiç mi pişmanlığın yok?” diye, “Var” derim. “Müzeyyen Senar olmak yerine, bir kocayla bir ömür geçirmek isterdim.” Şöhret, para pul, han, hamam, apartman geçici… Keşke bir adam olsaydı hayatımda, onunla birlikte yaşlanabilseydim!.. Bugün bir arkadaşımın 66. senelerini kutlayacağız. 66 yıldır evliler… Ne güzel şey.

  1. A.: Her şeyi bir kenara koyar mıydınız yani, aynı adamla bir ömür geçirebilmek için?
  2. S.: Koymaz mı insan, koyar tabiî…
  3. A.: Bunun nesi güzel?
  4. S.: Aaa döverim seni!.. Bundan daha güzel ne var? (Hürriyet-Pazar, 03.09.2006)

 

İnsan Tükürüğü, Morfinden Etkili

Fransız bilim adamlarına göre, insan tükürüğünde bulunan ve “opiorfin” adını verdikleri maddenin morfin bazlı ağrı kesicilere nazaran çok daha etkili… Paris’te bulunan Pasteur Institue uzmanları, insanda doğal olarak bulunan “opiorfin” molekülünün tükürük dışında beyin veya kanda da olabileceğini tahmin ediyor. Fareler üzerinde yapılan deneyde, 1 miligram opiorfinin uyuşturucu etkisinin, kilogram başına 3 ilâ 6 miligramlık morfine eşit olduğu tesbit edildi. (Yeni Şafak, 26.11.2006)

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle