Yemek Tarifi

ÇİKOLATA KAPLI KEK

 

Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 su bardağı un (azar azar ekleyin)

200 gr bitter çikolata (sütlü de olur)

 

Hazırlanışı

Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Toz şekeri ekleyip iyice çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırın. Elenmiş unun üzerine kabartma tozunu ekleyip tekrar karışımın üzerine eleyin. Vanilyayı ekleyin. Silikon kalıpları yağlayın ve kek karışımını bir parmak boşluk kalacak şekilde yerleştirin.

Kekleri 170-180oC derecede, 25-30 dakika pişirin. Pişen kekleri, silikon kaplardan çıkarıp kapları yıkayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatayı, kuruladığınız silikon kaplara yerleştirin.

Soğuyan kekleri, çikolataların üzerine yerleştirip bir-iki saat dolapta bekletin. Çikolatalar iyice donunca, silikon kaplardan çıkartın ve servis yapın.

Âfiyet, şifâ olsun.

 

HAMURU ŞEKERSİZ ELMALI KURABİYE

 

Malzemeler

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

 

İç harcı

4 adet elma

1 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağından az eksik ceviz (Dilerseniz ceviz koymayabilirsiniz.)

 

Hazırlanışı

 

İlk önce elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tavaya alın. Üzerine şeker ve tarçın ilave edip elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Biraz soğuduktan sonra ceviz içini ekleyin.

Hamur için bütün malzemeleri karıştırma kabına koyup ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımı ile uzunca açıp dikdörtgen şekli verin ve uç kısımlarında uzun ince şeritler kesin.

Uç kısma elmalı harcı serip hamuru sarın ve üç parmak kalınlığında dilimleyin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilen tepsiye dizin. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp 180oC derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Âfiyet, şifâ olsun.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle