Yemek Tarifi

Hindistan Cevizli Kurabiye

 

Malzemeler:

- 3 su bardağı Hindistan cevizi

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 4 yumurta akı

- 80 gr. sütlü çikolata

- Antep fıstığı, tuz

 

Yapılışı:

Yumurta akını sarılarından ayıralım. Sarı kısımlarının akına karışmamasına îtina gösterelim. Aksi takdirde yumurta beyazımız köpürmez. Yumurta beyazına bir tutam tuz koyup mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpalım. Pudra şekerini ilâve edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra Hindistan cevizini ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. (Dondurma kaşığıyla da şekil verebilirsiniz.)

Yağlı kâğıt serili tepsiye Hindistan cevizi toplarını yerleştirelim. 180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirelim. Sütlü çikolatayı benmari usûlü eritelim. Fırından çıkardığımız Hindistan cevizli kurabiyelerin soğumasını bekleyelim.

Yağlı kâğıdın üzerine, bir tatlı kaşığı benmari usûlü eritilmiş çikolatadan döküp daire şekli verelim. Üzerine Hindistan cevizli kurabiyeleri çikolata donmadan koyalım. Üzerini çikolata ve Antep fıstığıyla süsleyelim.

Ayrıca badem, yeşil fıstık ve fındık tozlarından da süsleme yapabilirsiniz. Âfiyet olsun.

 

ROKALI PANCAR SALATASI

Malzemeler:

2 bağ roka

2 orta boy pancar

Yarım bağ nane

Yarım bağ dereotu

Yarım bardak ceviz içi

100 gr. keçi peyniri (İsteğe göre, farklı peynir)

Sosu için:

Yarım çay bardağı zeytinyağı,

Yarım limon

1 kaşık sirke

1 tatlı kaşığı bal ve tuz

 

Yapılışı:

Pancarımızı bir tencerede haşlayalım, kabuklarını soyup küp olarak doğrayalım. Rokayı, dereotunu ve naneyi yıkayıp iri olarak doğrayalım. Büyük bir kâsenin içerisine yeşilliklerimizi, cevizi ve pancarı ekleyip karıştıralım. Sos malzemelerimizi de ayrı bir kâsede karıştırıp salataya ekleyelim. Üzerine peynirleri serpiştirelim. Âfiyet olsun.

PAYLAŞ:                

Ruşan Kavaklı

Ruşan Kavaklı

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle