Satır Aralarından

Geçen yıllarda yeni müslüman olmuş bir hanımla tanışmıştım. Çok kiloluydu. Namaz kılana kadar soluk soluğa kalırdı ve kilolu olması kendisini çok üzüyordu. Memleketine gitti. Aradan iki yıl geçti, tekrar görüşmek nasip oldu. Gözlerime inanamadım. Adeta erimişti. Nasıl kilo verdiğini merakla sordum.

“–Allah’a duâ ettim ve verdim.” dedi, sonra da anlatmaya devam etti:

“–Müslüman olduktan sonra kilo almıştım. Bazen insanlar acıyarak bakıyordu. «Müslüman hanımlar hep kilolu olur, kendilerine dikkat etmez!..» gibi konuşmaları da duyunca hepten üzüldüm. Gözyaşları içinde Cenâb-ı Hakk’a:

“–Bir müslüman her hâliyle örnek olmalı!.. Yâ Rabbi, bana bakıp da İslâm’a dil uzatmasınlar. Ben içimle, dışımla, hâlimle, kâlimle, giyimimle-kuşamımla örnek olmak istiyorum. Ne olur bu hâlimden kurtulmam için irâde ve kuvvet ver.” diye duâ ettim.

Duâ ve gayretlerimle bir yılda 50 kilo verdim ve iki yılda eski hâlime döndüm. Şimdi 60 kiloda ve 1,75 m. boyundayım. Kilo vermek isteyenlere tavsiyem, Allah rızâsı için başlayıp duâ etsinler. Allah irâde gücü verince her şey oluyor.”

* * *

Bu da başka bir yaşanmış hikâye:

“1,50 m. boyunda olmama rağmen 112 kiloydum. Artık namazlarımda rükûya eğilmek ve secdeden kalmak çok zor oluyordu. Hâlbuki henüz 33 yaşındaydım. Defalarca diyet yaptım, ama diyet yaptıkça daha fazla kilo alıyordum. Bir gün bir tasavvuf kitabını okurken “çok yemek, çok uyumak ve çok konuşmanın israf olduğu” ve bilhassa “Allah dostları için haram olduğunu” öğrendim.

Hâlbuki ben hep Allah’a dost olmak için dua ediyor ve çalışıyordum. Bunu okuyunca:

“–Allah’ım, ben bunların hepsini yapıyorum ve Sen’in dostun olmak istiyorum…” diye düşündüm. Niyetimi kurdum. Allah’a:

“–Sana dost olmam için bana yardım et…” diye duâ ettim ve diyetisyen yardımıyla 3 ayda 20 kg. verdim. Allah’a şükür. Şimdi kendimi çok rahatlamış hissediyorum.”

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle