Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

 

Mâlumunuz olduğu üzere, Nisan ayı, Kutlu Doğum programlarının en yoğun olduğu dönem… Peygamber Efendimizin örnek ve üstün ahlâkının her yönüyle, toplumun her kesiminin gündemine geldiği bir ay… Biz de bu sayımızı, daha önceki yıllarda olduğu üzere, Peygamber Efendimiz’e tahsis ettik. O’nun bir âile reisi, bir zevc, bir muallim, bir baba olarak farklı yönlerine kısa kısa temas ettik.

Gerçekten O -sallâllâhu aleyhi ve sellem-; her yönüyle bütün insanlık için bir merhamet peygamberi… O, âdeta billur bir kristal gibi yansıttığı rengârenk tayflarla, insanlığı, karanlıklardan aydınlığa, zulümden adâlete, rezâletlerden faziletlere, cehâletten ilim ve irfana yöneltiyor.

Allâh’ın, “Habibim!” buyurduğu bir peygamberi, tanımamak, anlamamak, sevmemek en büyük mahrûmiyet… Muhterem Osman Nûri Topbaş Hocaefendi’nin dergimizin bu sayısında kaleme aldığı üzere, O’nu sevmeyen veya O’na karşı husûmet besleyen, öncelikle kendisine zarar verir. O’nu seven, O’na âşık gönüller ise, bu muhabbet azığı ile iki cihanda mütemâdiyen rızıklandırılırlar. Çünkü bütün mahlûkât, varlığını, Cenâb-ı Hakk’ın Rasûlü’ne olan muhabbetine borçlu…

Rabbimiz, Habibi’nin gönderiliş gâyesini idrâk eden, O’nu lâyıkıyla sevip O’nun emir ve yasaklarına gerektiği gibi itaat edip boyun büken kulları arasına bizleri de dâhil eylesin. Bu büyük dünya yolculuğumuzda, en tükenmez azığımız muhabbetullah ve muhabbet-i Rasûlillâh olsun.

Rabbimiz, her gün, bir evvelkine göre, O’nu -sallâllâhu aleyhi ve sellem- daha iyi tanıyan, daha çok seven ve O’na daha çok bağlanan kulları arasına, lütfuyla bizleri de dâhil eylesin. Cümlemizi, O’nun sancağı altında toplanıp Kevser’inden yudumlayan bahtiyar insanlardan eylesin.

Bu ayın, O’nun hürmetine, bütün ümmet-i Muhammed’e bereket, rahmet, âfiyet, sulh ve selâmet getirmesi niyazıyla… Allâh’a emânet olunuz.

 

Not: Bu ay sonu itibariyle, dergimizin İstanbul Ümraniye’deki irtibat adresi değişmiştir. Yeni adresimizi, önümüzdeki sayıda neşredeceğiz. Telefon ve faks numaralarımız aynıdır. Bize ulaşmak isteyen okuyucularımız, önümüzdeki aydan itibaren yeni mektup adresinden ulaşabilirler.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle