Sunuş

Muhterem Okuyucularımız;

Bu sayıda, yazımıza bir soru ile başlamak istiyorum:

“Ramazan, ne zaman?”

Evet, gerçekten Ramazan Ayı ne zaman başlıyor? Hemen cevap verip Receb, Şaban aylarını tâkip ettiğini söyleyeceksiniz. Haklısınız, bu hicrî takvim açısından böyle… Peki sizin gönül takviminizde Ramazan, ne zamana denk düşüyor?

Sizin gözünüzde, gönlünüzde, hayatınızda Ramazan ne zaman başlıyor? Gündelik hayatın koşuşturmasında Ramazan’ı ne kadar hissediyorsunuz? Endişeleriniz, ne kadar dünyevî, ne kadar uhrevî… Ümit ve korkularınızın kaynakları neler? Zengin olmak, ev sahibi ve araba sahibi olmak istediğiniz kadar âhirete dâir de bir ümidiniz var mı?

“Nasıl olsa, müminim; nasıl olsa Cenâb-ı Hak, cennette bir mekân ihsan eder, nasıl olsa yaptığım bunca günahımı afv ediverir!..” şeklinde ifade edilecek kuru bir ümitten bahsetmiyorum.

Âmennâ… İman sahibi olan herkes, er-geç cennete girecektir. Ve sonsuz merhamet sahibi Rabbim, elbette birçok kulunun günahlarını bağışlayıverecektir.

Ancak, Kur’ân-ı Kerim’de bir de, “Şeytan, Allah’ın affıyla sizi aldatmasın!..” buyrulmuyor mu? Yani sakın ola, nefsiniz, size günahları küçük göstermesin. Allah’ın affını kalkan yapan şeytan, sizi günah bataklığına sürüklemesin!.. Çünkü Allah, merhamet sahibi olduğu kadar, adâlet ve celâl sahibidir. O’nun cenneti olduğu gibi cehennemi de var.

Yukarıda sorduğumuz soruya tekrar dönersek, sizin hayatınızda Ramazan ayı, ne zaman başlıyor?

Diyebiliriz ki, Kur’ân-ı Kerim, ne zaman sizin hayatınıza inmeye başlıyorsa, Kur’ân ve sünnet hayatınızda ne kadar uygulanıyorsa, oruç ne zaman sizi kötülüklerden alıkoyuyorsa, gününüz-gündeminiz ne zaman muhtaçlar, garipler oluyorsa; velhâsıl-ı kelâm, İslâm, sizi, içinizi-dışınızı ne kadar kuşatıyorsa, Ramazan o zaman başlamış demektir.

Böyle bir Ramazan iklimine girmedikçe, ömür boyunca takvimler Ramazan’ı gösterse de, biz gözlerimizi yumuncaya kadar şeytanlar zincirlere vurulsa da, o Ramazanlar’ın bize faydası yok, demektir.

Rabbim, Ramazan’ın farkına varanlardan ve bu farkı hayatına yansıtan kullarından eylesin.

“Allah’ım Ramazan ayını, bizim için bereketli kıl!..”

* * *

Bu sayımızda, Şebnem’in bir sürprizini de göreceksiniz. Şebnem Dergisi’ne bir yıl boyunca her gün kavuşmak isteyenler, artık “Şebnem Takvimleri”ne başvurabilirler.

Muhterem hanım okuyucularımıza yönelik, Şebnem tadında, Şebnem mizanpajında cıvıl cıvıl bir takvim hazırladık. 2008 yılı Şebnem takviminiz hazır… Biz, sizinle hasbihâl etmeye doyamadık, sizi de takvimlerimizle buluşmaya bekleriz.

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle