Yemek Tarifi

EKMEK KADAYIFI

 

Malzemeler

1 paket ekmek kadayıfı

4 su bardağı su

3 su bardağı şeker

 

Üzeri için

Kaymak ve antep fıstığı

 

Yapılışı

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.

Ekmek kadayıfını, kendisinin 1,5 katı büyüklüğünde alüminyum tepsiye alın. Tepsinin içine şerbeti dökün ve kısık ateşte şerbeti çekene kadar kaynatmaya devam edin.

Ekmek kadayıfınızı dikkatli bir şekilde servis tabağınıza alın ve soğuyunca, üzerine kaymak ekleyip servis yapın. Âfiyet olsun.

 

PEYNİR KENARLI PİZZA

 

Malzemeler

3 su bardağı un

Yarım paket yaş maya

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Su

 

Sosu için

1 çorba kaşığı salça (ya da ketçap)

1 domates

1 tutam fesleğen

2 diş sarımsak

Zeytinyağı

Tuz

Kararabiber

 

Üzeri için

Yeşil biber

Kırmızı biber

Sucuk

Domates

Kaşar peyniri

Mısır (tercihe göre)

Mantar (tercihe göre)

Kenarları için beyaz haşhaş

 

Yapılışı

Unu karıştırma kabına alın. Tuzunu atın ve ortasını havuz gibi açın. Ortaya yaş mayayı koyun. Mayanın üzerine zeytinyağı, biraz da ılık su dökün ve mayayı elinizle eritin. Kenarlara doğru açıyı genişleterek hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın.

Sosu için, domatesi soyun ve iri doğrayıp doğrayıcının içine atın. Fesleğen yapraklarını, salçayı, sarımsakları koyun. Zeytinyağını dökün ve doğrayıcıdan geçirin. Tuzunu ve karabiberini atın.

Yeşil ve kırmızı biberleri doğrayın. Sucuğu ve domatesin dış kısımlarını doğrayıp ekleyin. Kaşar peynirini rendeleyin. Hamurun üzerine un serpin. Merdaneyle hamuru açın. Yağlanmış fırın tepsisine sığdığı kadar açılmış hamuru serin. Pizzanın kenarlarına peynir koyun ve kenarlarını kapatın. Kenar kısımlarına haşhaş serpin. Üstlerine domatesli sos sürün. Kaşar rendesi serpin. Biber dilimlerinden, sucuktan, mantardan, domates ve mısırdan üzerine koyun. (İsteğe göre, üzerinin malzemesini değiştirebilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Âfiyet olsun.

 

Elif COŞKUN

PAYLAŞ:                

YORUMLAR

İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Ekle